Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2011 03:05 - Активия-Диета
Автор: tari Категория: Рецепти   
Прочетен: Коментари: Гласове:
0




Диетата Активия е подходяща за тези, които търсят начин да подобрят хранителните си навици. С помощта на тази диета, която трае две седмици, Вие ще успеете да отслабнете здравословно и трайно.

Загубата на теглото е трудно решение за изпълнение, тъй като е необходимо постоянство и упоритост, но пък след това ще гледате на себе си като по-здрав и силен човек и дори може би ще се храните по-здравословно. Първите няколко дни от всяка диета са трудни. Вие давате на тялото си по-малък прием на храна, намалявате калориите и всичко, което ще се окаже вредно за Вашия организъм, като му осигурявате само пълноценна и здравословна храна. Така че следващия път, когато се отдадете на  опаковка солен картофен чипс или си сложите допълнително мазен бекон с високо калоричен сос, си задайте въпроса колко още ще продължавате да се носите по инерция и ще водите този нездравословен начин на живот.

Диетата Активия изключва три опасни хранителни продукта, които трябва да се изхвърлят в кофата за боклук храни с високо съдържание на консерванти, прекалено мазни храни, които най-често се приготвят в заведенията за бързо хранене и газираните напитки. Сладките изделия, ако сте забелязали, не се споменават, защото с тази диета можете да се отдадете на любимите си десерти и сладкиши, но разбира се в разумни количества. Например, може да изберете десерти без захар и вместо млечен шоколад, да си вземете черен. Справянето с хранителните нужди, по един умен и добре обмислен начин, ще Ви се отрази благоприятно в дългосрочен план.

Уверете се, че приемате следните храни в малки порции, а не препълвате чинията си до горе. Най-добрият вариант за чиния, която да използвате (в това се крие тайната на перфектната порция), е средно голяма купичка. И така, нека да започнем с менюто от диетата за първата седмица и да видим кои са най добрите храни от диетата Активия. [Строго избягвайте повече от две чаши алкохол на седмица или минете на вино, ако е възможно. Също така използвайте сок ​​вместо сода за неалкохолните напитки].

Закуска: Започнете сутринта си приятно и рано, да речем в 7:30 ч., така че да се възползвате максимално от високия си метаболизъм. Сутрин метаболизмът на човек е най-висок и тялото изгаря много повече калории, в този период от време. Пригответе си закуска със здравословни храни, но не се претъпквайте до пълна ситост. Може да започнете закуската си с някоя от следните храни.

1.      Купа овесени ядки или трици в съчетание с кисело или прясно мляко (обезмаслено) и плодове (обикновено се използват някакви горски плодове или банан).

2.      2 яйца - на очи или омлет с две филийки препечен пълнозърнест хляб и купа плодове.

3.       Голяма чаша прясно изцеден сок или протеинов млечен шейк, използвайки обезмаслено  мляко + геврек или няколко сухара.

 

Втора закуска:  Значението на втората закуска,  два часа след първата, е да помогнете на метаболизма си да продължи да работи на високи обороти през целия ден. Може да изберете някой от следните варианти.

1.      Ядки (безсолни), крекери, солети или маслини

2.      Ако не Ви се яде нищо, поне изпийте 2 чаши вода,  чаша зелен чай, с резен лимон и две бучки кафява захар (ако желаете) или черно кафе (кафява захар, без сметана).

 

Обяд – Ако е възможно си създайте навика да приготвяте сами обяда си, като използвате пресни продукти, така ще сте сигурни, че ще е възможно най-здравословен. Изберете една от следните алтернативи за обяд, като можете да ги разменяте помежду им.

1. Сьомга на скара със зеленчуци (като царевица, чушки, гъби, моркови или броколи).
    2. Печена пилешка пържола с малка купа салата (салатата може да включва маруля, маслини, домати, чушки, оцет, лимонов сок и различни билки).
    3. Скариди с кафяв ориз на грил с подправки или билки.
    4. Говеждо с пълнозърнест хляб или кафяв ориз (говеждото месо трябва да се консумират в умерени количества- веднъж седмично е най-добрият вариант.
    5. Риба тон и салата.

След обяда, изчакайте час и 30 минути и си направете чаша обикновен зелен чай (може с резен лимон и две кубчета кафява захар, ако искате) или изпийте една малка бутилка вода.

 

Вечеря: Това последно хранене за деня трябва да бъде изключително леко, без тежки храни. Вечерята (в идеалния случай трябва да бъде преди 8 ч., но не по-късно) може да съдържа едно от следните неща.

    1. Първо изпийте чаша вода, 10 минути преди да започнете да се храните.
    2. Малка плодова салата, без сметана и по възможност без сладки дресинги; неосолени бисквити с ниско съдържание на мазнини или домашно приготвен зеленчуков бульон с една препечена филийка пълнозърнест хляб.

 



Тагове:   диета,   Активия,


Гласувай:



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tari
Категория: Тя и той
Прочетен: 113899
Постинги: 1
Коментари: 40
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031